Cea de-a doua editie a Jr. NBA League Romania 2019 a ajuns la final, astazi, BTArena urmand sa gazduiasca ultimele jocuri din cadrul competitiei inter-scolare organizate de Federatia Romana de Baschet, prin Asociatia Judeteana de Baschet Cluj, si derulata sub egida celei mai puternice ligi profesioniste de baschet din lume. Oaspetele de seama al organizatorilor la ultimele faze ale competitiei din Cluj-Napoca este Ambasadorul Jr. NBA, legendarul baschetbalist croat Dino Radja, care a evoluat la galonata Boston Celtics in perioada 1993-1997. Finala Jr NBA League Romania 2019 este programata sa se desfasoare, astazi, de la ora 14:15, in BTArena, iar festivitatea de premiere a micilor baschetbalisti va avea loc de la ora 15:30.

BTArena, cea mai mare arena sportiva din Romania, va gazdui astazi, cu incepere de la ora 11:15, ultimele meciuri din cadrul celei de-a doua editii a Jr. NBA League Romania 2019, intrecere care a adunat la start 27 de echipe scolare din municipiul Cluj-Napoca.

Oaspete de seama al micilor baschetbalisti angrenati in competitia inter-scolara derulata sub egida celei mai puternice ligi profesioniste de baschet din lume este Ambasadorul Jr. NBA, legendarul baschetbalist croat Dino Radja, unul dintre pionerii baschetului european in NBA, care a evoluat cu succes timp de trei sezoane si jumatate la galonata Boston Celtics. Inainte de a traversa Oceanul in 1993, Radja a stralucit in Europa, avand mai multe performante atat cu nationala Iugoslaviei (dublu medaliat cu argint la Jocurile Olimpice si de doua ori castigator al EuroBasket), cat si la nivelul echipelor de club (a castigat de doua ori Cupa Campionilor Europeni si o data Cupa Korac), perioada in care a adunat si cateva premii individuale. Din 1993 si pana in 1997, Radja a imbracat tricoul celor de la Boston Celtics, avand medii impresionante (16,7 puncte si 8.4 recuperari per meci), dupa care a revenit fortat de o accidentare in Europa, evoluand pana la finalul carierei in 2003 in campionatele din Grecia si Croatia. Pentru performantele sale, forul mondial l-a inclus in 1991 in “FIBA’s 50 Greatest Players” iar in 2018 a intrat in “Naismith Memorial Basketball Hall of Fame”.

Asadar, in prezenta legendarului baschetbalist croat, dar si a presedintelui FR, Horia Paun, astazi, se vor derula in BTArena din Cluj-Napoca fazele finale ale Jr. NBA League Romania 2019, atmosfera urmand sa fie animata si de momentele marca Knights Cheerleaders. Intrarea publicului este libera!

Mai jos va prezentam si programul meciurilor din data de 3 decembrie 2019:

11:15 – 12:15 Finala Conferintei de Est
Miami Heat (Liceul Teoretic ELF) – Cleveland Cavaliers (Scoala Gimnaziala “Ion Creanga”)
12:15 – 13:15 Finala Conferintei de Vest
Portland Trailblazers (Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”) – LA Clippers (Liceul Teoretic “Lucian Blaga”)
13:15 – 14:15 Finala mica a Jr. NBA League Romania 2019
14:15 – 15:15 Finala mare a Jr. NBA League Romania 2019
15:30 FESTIVITATEA DE PREMIERE

Toate echipele care au fost inscrise la Jr. NBA League Romania 2019 sunt asteptate la festivitatea de premiere!