Jr. NBA League Romania a ajuns la faza finala, sambata, in BT Arena din Cluj-Napoca, urmand sa se decida campioana primei editii! Astfel, incepand cu ora 11:15, iubitorii baschetului si nu numai sunt asteptati in BT Arena sa participe la o zi plina de baschet, cu mult suspans, energie, bucurie dar si distractie, iar surprizele vor fi masura evenimentului care poarta marca celei mai puternice competitii de baschet din lume! Accesul se va face pe intrarea principala dinspre malul Somesului, de la tribuna 1A, iar intrarea este GRATUITA.

La meciurile de sambata sunt asteptate in BT Arena toate echipele participante, cu toti sportivii care au participat la prima editie Jr. NBA League Romania, alaturi de parinti si fani. Iar echipele care vor juca ultimele confruntari pentru mult ravnitul trofeu sunt asteptate, evident, si cu galeriile scolare! La evenimentul de sambata va participa, in calitate de Ambasador NBA, celebrul Panagiotis Fasoulas, jucator selectat in NBA Draft 1986 de catre Portland Trail Blazers. Baschetbalistul elen are un palmares impresionant, fiind castigator a cinci campionate si a trei cupe in Grecia, MVP-ul Ligii din Grecia in 1994 si 1995, nominalizat FIBA EuroStar in 1996, dar si campion european cu nationala Greciei. De asemenea, vor mai fi prezenti vicepresedintele FR Baschet, Gheorghe Muresan, care a evoluat cu succes in NBA, insotit de Horia Paun, presedintele FR Baschet, precum si alti invitati de marca din Cluj-Napoca.
Finalele Jr. NBA League Romania vor fi transmise live pe canalul TV “Look Sport” si pe canalul deYoutube FRB TV, urmand sa aiba parte de un show specific NBA, cu majorete, jocuri de lumini, confetti etc.

Conform programului fazelor finale, BT Arena va gazdui sambata, 08.12.2018, urmatoarele dispute:

Ora 11:15 – Finala Conferintei de Est
Indiana Pacers (Liceul Teoretic “Lucian Blaga”) – Washington Wizzards (Scoala “Octavian Goga”)

Ora 12:15 – Finala Conferintei de Vest
Houston Rockets (Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”) – San Antonio Spurs (Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”)

Ora 13:15 – Finala mica Jr. NBA League Romania (echipele invinse din finalele conferintelor)

Ora 14:30 – Finala mare Jr. NBA League Romania (echipele invingatoare din finalele conferintelor)

Ora 15:30 – Festivitatea de premiere (TOTI sportivii si profesorii vor primi diplome Jr. NBA)

Reamintim ca in toamna acestui an, NBA si Federatia Romana de Baschet au incheiat un parteneriat pentru infiintarea unei ligi scolare Jr. NBA in Romania, dedicata copiilor (baieti si fete) cu varste de 10-11 ani. Prima editie a Jr. NBA League Romania a fost organizata in parteneriat cu Banca Transilvania si a adus in salile de sport mai multe scolile primare din Cluj-Napoca, fiecare echipa reprezentand una dintre cele 30 de echipe din Liga Profesionista Nord-Americana de Baschet.

Jr. NBA este un program global de baschet pentru tineri, baieti si fete, si transmite abilitatile, precum si valorile de baza ale jocului de baschet la nivel local, in efortul de a contribui la cresterea si imbunatatirea experientei baschetbalistice pentru tineri, antrenori si parinti. In sezonul 2017-2018, valorile si experienta NBA au fost transmise la peste 26 de milioane de tineri din 71 de tari prin organizarea de tabere, clinicuri, concursuri, meciuri in cadrul ligilor si evenimente.

Dupa modelul intrecerii americane, echipele din Jr. NBA League Romania au fost impartite in doua conferinte, Est si Vest, si sase divizii. Prima editie a Ligii s-a derulat in perioada octombrie-decembrie 2018 in municipiul Cluj-Napoca. Primele opt echipe din fiecare conferinta au acces in faza play-off iar primele doua clasate din fiecare conferinta se vor intalni in finalele de sambata pentru a stabili prima echipa campioana a Jr. NBA League Romania.

Folosind ca vector de promovare NBA, Liga incurajeaza, de asemenea, valorile Jr. NBA, dintre care amintim munca in echipa, respectul, determinarea, concurenta si implicarea sociala cu ajutorul meciurilor din cadrul Jr. NBA League, a evenimentelor Jr. Draft, precum si a clinicurilor Jr. NBA.

Municipiul Cluj-Napoca a fost ales drept pilot pentru primul proiect Jr. NBA in Romania iar pe viitor, Federatia Romana de Baschet isi propune extinderea acestei ligi si in Bucuresti, dar si in alte orase ale tarii.